Svar på Mika Takamäkis insändare 160531 ”Varför denna rädsla?”:

Var inte rädda för de ensamkommande flyktingbarnen, skriver Mika. Ta kontakt med muslimerna, de är inte farliga.

Varför tror du att svenskarna är rädda?


Du Mika sitter med i kommunfullmäktige. Före din tid där motionerade SPI om att man skulle skapa familjehem, eller fosterhem för de ensamkommande flyktingbarnen. Detta avslogs, det skulle inte alls gå. SPI hävdade att det skulle gå fortare att integrera dessa barn i svenska samhället.


Nu ser man resultatet. Rosengård-Husby-Rinkeby-Ronja- Vivalla -Majorna, detta är bara en del områden där man klumpat ihop invandrarna/flyktingarna. Du skriver att du skall bli god man åt ensamkommande flyktingbarn, det är alltid något. Det finns även fler som behöver hjälp. Kvinnohuset-Saras Hus hysernärmare ett 20 tal kvinnor som bor i skyddat boende, och har så gjort i flera år. Förstår du varför de sökt sig dit?


Tyvärr har det visat sig att många av de ensamkomna ”barnen” är äldre än de uppger. En polischef som tagit bladet från munnen rapporterar att 2 av 3 våldtäkter utförts av ”flyktingbarn”! Kvinnosynen överlag harmonerar dåligt med den syn vi i Sverige har utvecklat under det senaste århundradet.

Är det så konstigt att en viss rädsla uppkommer!?


Detta med att svenskarna skall börja umgås med de nyanlända stöter tyvärr på fler hinder. Vi har olika kulturer, seder och bruk. Många svenskar vill inte bli påtvingade ett mångkulturellt samhälle, vilket är svårt att undvika idag, på gott och ont.

De flesta svenskar vill inte befatta sig med hedersmord, könsstympning eller Halalslakt!

Allt detta sammantaget gör att det är lite svårt att umgås.

 

Leif Fredriksson

SPI Välfärden Karlskoga 

 
stäng