Denna sida skapades den: 2014-04-14 08:48

 

Insändare


Fattiga barn är det man talar om i Karlskoga. Det är bara att konstatera att barn till föräldrar som är utan arbete klassas som fattiga barn. Detta har sin grund i att bidragen är alldeles för låga, och att det inte finns något passande arbete för dessa grupper! Nu säger man från alla politiska partier, att man skall införa datorer, till skolbarnen i vissa klasser, för att råda bot på fattiga barns leverne.

Men eftersom barn till föräldrar med arbete redan har laptops eller appar så är det bara ett litet steg mot jämlikhet.

Man sitter i kommunstyrelse och pratar om hur vi skall göra. Detsamma i nämnder. Eftersom det fattas arbete, så måste man ta fram arbeten för dessa människor. De här barnfamiljerna vill ha samma levnadsstandard som alla andra i samhället. De vill också kunna åka till Thailand, USA, Kanarieöarna, o s v.

Man talar om att dessa fattiga barn inte kan följa med på utflykter. Man har inte råd med utrustning för ex slalomskidor och skridskor, att åka till Sälen m m!

Det är nu dags att se till så att dessa fattiga barns föräldrar får skäliga bidrag så man får bort denna ojämlikhet, eller ännu bättre ta fram arbete till dessa familjer. Socialbidragen bör fördubblas för dessa personer så deras livsvillkor förbättras.

Hur ser dessa folkvalda, som sitter i nämnder kommunala styrelser m m med arvoden på 5000-6000 kronor i månaden, på denna brist på jämlikhet? Många ledamöter med mellan 30000 och 50000 kronor i månaden, och en del har ännu mer.

Karlskoga kommun gjorde ett överskott på 80 miljoner 2012. Vart tog dessa pengar vägen? 2013 blev det 48 miljoner i överskott. Till detta en skatteökning som innebar 56 milj. i ökade skatteintäkter. Detta är pengar som skall gå till dem som har det sämst i samhället, anser SPI Välfärden.

Leif Fredriksson

 

Oppositionsråd

SPI Välfärden Karlskoga

 

 

 
stäng