Vårt trygga samhälle raseras.

 

Rikspolischefen Dan Eliasson har med sin genomförda omorganisation snarare försämrat än förbättrat (som väl förhoppningsvis var meningen?) möjligheterna för den svenska polisen att bekämpa kriminaliteten!

När polisen ingriper vid pågående brott och den gripne utger sig för att vara 15 år, släpper åklagare honom/henne. Med följden att nya brott begås av samma person.

De kriminella tar över Sverige mer och mer.


Många (naturligtvis inte alla) av de s.k. ensamkommande barnen ljuger om sin ålder för att kunna begå brott och klara sig undan straff. Dessutom erhåller de efterlevandepension när de säger att deras föräldrar är döda. En fråga ställd till en anställd på Pensionsmyndigheten: Tror du att de alltid talar sanning? Svaret blev: Det måste man tro på….

Bilbränder, husbränder, skolbränder, knivskärningar, beskjutningar, stenkastningar, våldtäkter tilltar och kräver enorma resurser. Dessa resurser finns inte hos polisen. Alltför många poliser säger upp sig p.g.a. den ökade arbetsbelastningen, dåliga löner och dåligt stöd från ledningen.


Polisen sitter i samma utsatta situation som sjukvårdspersonal – många orkar inte arbeta kvar. De som studerat under flera år inför ett kommande yrkesliv blir bryskt uppmärksammade på att verkligheten inte ser ut som i högskole-/universitetsvärlden.

Låt polisverksamheten ledas av en kompetent polis!

 

Roland Källström

SPI Välfärden Karlskoga

 
stäng